Показваме ви един изключително модерен еко дом, прекрасната S11 House от ArchiCentre, която се намира в предградието на Petaling Jaya, Малайзия. Преди нея тук е имало стара порутена къща, доста занемарена през годините.

Новият проект е създаден така, че да запази дърветата наоколо непокътнати и S11 House е издигната точно между пет високи дървета. За построяването на модерната триетажна къща са използвани и доста материали, които са останали след разрушаването на първоначалната постройка.

S11 House се отличава със семпли естествени облицовки – бетонни стени и тавани, дървени подови настилки, каменни елементи. Покривната изолация включва минерална вата и два пласта отразяващо фолио.

Модерната къща е проектирана така, че да събира дъждовна вода, която после се използва за различни битови цели. Всички фитинги са водоспестяващи, а голяма част от интериора използва рециклирани материали. Така например модулните рафтове за книги са изработени от отпадъчни шперплатови изрезки и лепила на водна основа. Модулите, подредени един върху друг, са изключително удобни и могат да бъдат преместени с лекота.

За осветление на модерния дом се разчита предимно на енергоспестяващи Т5 лампи, светодиоди и компактни флуоресцентни лампи. Разбира се, това съвсем не е всичко и проектът може да се похвали още с множество иновации.

S11-House-ot-ArchiCentre-Moderen-eko-dom S11-House-ot-ArchiCentre-Moderen-ekologichen-dom S11-House-ot-ArchiCentre-v-Malajziya Moderen-eko-dom-Malajziya-sta-pkleni-steni Moderen-eko-dom-oblitsovki Moderen-eko-dom-retsiklirani-materiali Moderen-eko-dom-v-Malajziya Moderen-eko-dom-v-Malajziya-moderen-interior Moderen-ekologichen-dom-dizajn Moderen-ekologichen-dom-dizajn-na-moderna-banya Moderen-ekologichen-dom-Malajziya Moderen-interior-eko-dom-v-Malajziya S11-House-izklyuchitelno-moderen-eko-dom

Архитекти: ArchiCentre
Местоположение: Petaling Jaya, Селангор, Малайзия
Снимки: Lin Ho

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.