След като сте взели решението за ремонт на апартамента, вероятно вече преливате от ентусиазъм и нямате търпение да започнете промените. Все пак, задръжте малко творческия импулс, защото преди да започнете, се нуждаете от малко предварителна подготовка – оценка на разходите за материали и майстори.

По отношение на изпълнителите, най-добре се доверете на строителна фирма, съветват специалистите, тъй като наемайки случаен майстор, не можете да бъдете сигурни доколко мечтаните промени по жилището ще се случат точно така, както си ги представяте. Качеството и надеждността на ремонтните работи са от съществено значение, защото от това зависи дали ще отложите за по-дълго следващия ремонт.

Думата идва от френски език, където „remonte“ означава „поправям, сглобявам наново“. В конкретния случай, когато говорим за ремонт на апартамент, съществуват два вида – текущи /козметични/ и капиталови /основни/ ремонти.

Текущият или още наричан козметичен ремонт, включва подмяна и обновяване на детайлите, например:

Поставяне на тапети
Почистване повърхности на тавани, стени
Ремонт на подови настилки, подмяна на ВиК, облицовки
Промени в електрическата система
Циклене и лакиране на паркет
Боядисване на прозорци, врати, подмяна на счупени стъкла
Шпакловане, шлифоване на тавани, стени
Боядисване на радиатори и отоплителни тръби
Боядисване тавани

Основният ремонт е по-задълбочен, от него се нуждаят предимно по-старите и амортизирани жилища. Такъв ремонт предполага:

Разрушителни работи
Реконструкции
Поставяне на окачени тавани, подиуми
Почистване на повърхностите на тавани, стени и стари покрития
Подготовка на стени и тавани
Поставяне на радиатори, санитарен фаянс, врати, прозорци
Тръбопроводи
Инсталиране на подово отопление
Реконструкция на тавани
Облицоване на бани, кухни, поставяне на фаянс, панели
Изграждане на нови подови настилки (паркет, теракота, и т.н.)
Полезни съвети при започване на ремонт на апартамент

Първо определете ясно какви промени искате да направите в апартамента и как да изглежда той след като приключи ремонтът. Важно е да сте напълно убедени какво точно трябва да се замени или промени. Помислете дали ремонтът е наложителен, като внимателно обсъдите всички възможни комбинации.

Ако сте започнали ремонта, постарайте се да обезпечите всичко да бъде свършено достатъчно надеждно, като се сведе до минимум времето на ремонта.

Препоръчително е да направите промените наведнъж, за да не се налага да ремонтирате отново в следващите няколко години.

Изчисляването на разходите трябва да започне преди началото на ремонта, а не по време на самия процес. Направете списък на най-скъпите покупки, необходими за ремонта и бъдете наясно с разходите, като винаги отделяйте малко повече пари, за непредвидени разходи.

Като правило, добре е да разполагате с 30% повече от планираната сума, съветват специалистите. Ако не можете да изпълните това условие, по-добре отложете ремонта за по-добри времена.

По отношение на плана за ремонта, по-добре е да не се бърза. Направете всичко в необходимата последователност, не се впускайте в няколко дейности наведнъж. Не забравяйте, че колкото повече държите на последователността на действията си, толкова по-бързо ще се върнете към нормалния си начин на живот, но вече в един обновен, прекрасен и модерен апартамент.

Разгледайте вдъхновяващите кадри от проекта Casa Luna на Buratti Architetti:

Ремонт на апартамент-Явист недвижими имоти Бургас Ремонт на апартамент-Явист недвижими имоти Ремонт на апартамент- Продажба на жилище Бургас Ремонт на апартамент - съвети- Апартамент под наем Бургас Ремонт на апартамент - съвети- Наеми Бургас Ремонт на апартамент - съвети- Недвижими имоти Бургас Ремонт на апартамент - съвети- Недвижими имоти в Бургас - Явист Ремонт на апартамент - съвети- Покупка на жилище Бургас Ремонт на апартамент - съвети- Продажба на апартамент в Бургас Ремонт на апартамент Ремонт на апартамент-идеи Ремонт на апартамент-Недвижими имоти ЯВИСТ

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.