Ботанически-магазин-от-Rizoma-в-Бразилия

Модерна архитектура – Ботанически магазин от Rizoma

Този уникален ботанически магазин се намира в Brumadinho, Minas Gerais, Бразилия. Проектът е реализиран от дизайнерите на Rizoma – Maria Paz и Thomaz Regatos , със сътрудничеството на Inácio Luiz and Sara Fagundes през 2011 г. Магазинът е разположен на 198 кв.м площ и както можете сами да се убедите, представлява една истинска атракция. Цялата тази красота принадлежи на компанията Inhotim, която е световно известна със своята колекция от предмети на изкуството.

Ботанически-магазин-от-Rizoma-собственост-на-компанията-Inhotim

Ботанически магазин в Бразилия с богата колекция от растения – една от най-големите в света

В този случай, посетителите могат да се наслаждават не само на богатата колекция от растения, призната като една от най-големите в света, но и на модерната архитектура, впечатляваща със своята оригиналност и простота. Ботаническият магазин се състои единствено от две сервизни помещения и две стени.

Ботанически-магазин-в-Бразилия-отворен-заслонОтворен тип архитектура, който осигурява плавен преход между интериора и екстериора

Всъщност, той представлява просто един отворен заслон, където са разположени екзотичните растения. Двете стени оформят вътрешните пространства и едновременно с това играят ролята на плавен преход между интериор и екстериор. Благодарение на този отворен тип архитектура, от една страна растенията са добре защитени от атмосферни влияния, а от друга, са изложени на показ и привличат внимание и възхищение.

Модерна-архитектура-и-дизайн-на-Ботанически-магазин Модерна-архитектура-и-дизайн-на-Ботанически-магазин-идеи-за-декорация Модерна-архитектура-и-дизайн-на-Ботанически-магазин-оформление Архитектура-на-ботанически-магазин Ботанически-магазин-в-Бразилия-отворен-тип-архитектура Ботанически-магазин-идеи-за-дизайн-Модерна-архитектура Ботанически-магазин-Модерна-архитектура-и-дизайн Ботанически-магазин-с-екзотични-растения Модерен-ботанически-магазин-архитектура Модерна-архитектура-Ботанически-магазин Модерна-архитектура-Ботанически-магазин-в-Бразилия

 Ботанически-магазин-от-Rizoma-в-Бразилия-План Ботанически-магазин-от-Rizoma-в-Бразилия-Фасади

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.