Лесно почистване и ароматизиране на банята с подръчни средства

Не е случайно, че плочките са най-популярният избор за облицовка на бани. Съществуват толкова много различни модели по отношение на размер, цвят и текстура, че придаването на уникалност в интериора може да бъде постигнато изключително лесно. Разбира се, колкото и качествени да са плочките, ежедневното използване на банята става причина за натрупването на плесен, мухъл и мръстотия.

Kak-da-pochistim-plochkite-v-banyata-s-domashni-sredstva

Как да почистим плочките в банята ефективно?

Можете да възстанивите първоначалния блясък на плочките за баня съвсем лесно. Това, от което се нуждаете е само метла, лопатка, белина и четка. Първо, плочките трябва да бъдат изметени, за да се премахне праха и друте оптадъци по тях. След това направете разтвор от топла вода и белина, в съотношение 1:1 и напръскате с него плочките. Минете с четка по повърхността и изплакнете. За предпочитане е да използвате четка с по-твърд косъм и с дълга дръжка, която ще ви помогне с по-малко усилия да постигнете желания блясък в банята.

Kak-da-pochistim-plochkite-v-banyata-efektivno

При по-силни замърсявания можете да си забъркате почистваща смес от 1 ч.ч оцет, 1 ч.ч. сол и 1 ч.ч. сода бикарбонат. С така приготвената почистваща паста натъркайте замърсяванията и изчакайте 1-2 минути. След това мръсотията лесно може да бъде почистена с гъба.

Pochisvane-na-plochkite-v-banyata
Почистваща и ароматизираща смес за плочките в банята

Ако искате да излъскате плочките до пълен блясък и едновременно с това да премахнете неприятната миризма, можете да използвате смес от равни количества топла вода и лимонов сок. Красотата на плочките в банята се възвръща веднага, а миризмите изчезват.

Pochistvashta-i-aromatizirashta-smes-za-plochkite-v-banyata

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.