House M, една прекрасна къща с модерна архитектура, се намира в Мерано, Италия. Проектът е на италианската фирма Monovolume architecture + design, чието седалище e в Болзано. Както сами можете да видите, следвайки последните тенденции, архитектите са се постарали да постигнат максимално сливане между интериорните и екстериорните пространства. Това е и една от отличителните черти на съвременната архитектура и дизайн – естествени материали, много дневна светлина, всичко е проектирано по начин, който да провокира тясна връзка между човека и природата.

Дизайнерската концепция използва микс от прозрачни и твърди повърхности, стимулирайки очарователни визуални ефекти и перспективи. Вътрешните пространства бавно преминават във външни, за да ни очароват с басейн с изискан дизайн, прекрасни тревни площи и уютни кътчета за отмора.

Модерната минималистична архитектура предлага снежнобяла фасада, като въздействието е впечатляващо – от една страна величествената сграда внушава респект, а от друга, белотата действа освобождаващо и придава лекота и ефирност. Архитектурните детайли са издържани в строгата геометрия на минимализма, а визулният интерес е подсилен от умело подбраните екстериорни декорации.

Модерният архитектурен проект може да се похвали с подобрена изолация, което позволява безпроблемното използване на трипластови стъклопакети за изграждане на външните стени. Сградата е приветлива и компактна, като концепцията включва един подземен и два надземни етажа.

Един от най-интересните архитектурни детайли в House M са вътрешните стълби, които свързват двата етажа. Линията на дизайна е минималистична, впечатляваща в простотата си, същевременно функционална. Някои сравняват тези прекрасни бели стъпала с клавишите на пиано, по които стъпките на обитателите сътворяват музикални симфонии, други пък са силно впечатлени от комбинацията от простота и фини детайли.

Интериорът е монохромен и минимализмът тук се е „развихрил“ в пълната си сила, което проличава както в използването на изцяло естествени материали в декора, така и в неговата своеобразна аскетичност, което обаче изглежда изключително стилно и въпреки пестеливостта на интериорните декорации, внушава усещане за лукс.

House M е едно типично съвременно жилище, модерна италианска архитектура, предлагаща изобилие от естествена светлина, пространство и изискана атмосфера.

Удобни дивани, меки материи, много пространство за съхранение, както и умел баланс между изкуствена и естествена светлина – това са само част от характеристиките на жилищните пространства в къщата. Разгледайте и останалите детайли за да усетите невероятната атмосфера в House M.

Минималистичен-дизайн-на-хол-с-красива-гледка Минималистична-архитектура-в-Италия-модерен-интериор Минималистична-архитектура-и-интериор-вътрешни-стълби Минималистична-архитектура-модерна-къща-в-Италия Минималистична-архитектура-с-монохромен-интериор Минималистична-баня-мраморни-облицовки Минималистична-трапезария-House-M-в-Италия Модерен-архитектурен-проект-екстериорни-декорации Модерен-архитектурен-проект-минималистична-геометрия Модерен-архитектурен-проект-съвременно-жилище Модерен-интериор-и-декорация-минималистичен-дизайн Модерна-архитектура-в-Италия-декорация-на-баня Модерна-архитектура-проект-на-monovolume-architecture-+-design Модерна-италианска-архитектура-House-M Модерна-италианска-архитектура-House-M-външен-басейн Модерна-италианска-архитектура-вътрешни-стълби Модерна-италианска-архитектура-детайли Модерна-къща-в-Италия-гараж Модерна-минималистична-архитектура Модерна-минималистична-архитектура-House-M Модерна-минималистична-архитектура-гараж Хол-с-минималистичен-дизайн-House-M House-M-в-Италия-бяла-минималистична-кухня House-M-в-Италия-нощен-изглед House-M-модерна-фасада House-M-от-monovolume-architecture-+-design-архитектура House-M-от-monovolume-architecture-+-design-архитектурни-детайли House-M-от-monovolume-architecture-+-design-гледка-отвън House-M-от-monovolume-architecture-+-design-екстериор House-M-от-monovolume-architecture-+-design-фасада House-M-от-monovolume-architecture-+-design-фасада1 House-M-стая-за-съхранение-на-бутилки-вино

Модерен-дизайн-на-помещение-за-съхранение-на-вино Бяла-модерна-баня-с-вана Бял-кухненски-остров-минималистичен-дизайн Къща-с-модерна-архитектура-в-Италия-House-M Минималистичен-дизайн-бял-декор-за-банята Минималистичен-дизайн-на-всекидневна Минималистичен-дизайн-на-хол

House-M-от-monovolume-architecture-+-design-елевация-запад House-M-от-monovolume-architecture-+-design-елевация-изток House-M-от-monovolume-architecture-+-design-елевация-юг House-M-от-monovolume-architecture-+-design-план-на-приземен-етаж House-M-от-monovolume-architecture-+-design-план-на-основния-етаж House-M-от-monovolume-architecture-+-design-план-баня-и-спалня House-M-от-monovolume-architecture-+-design-надлъжен-разрез-секция-АА House-M-от-monovolume-architecture-+-design-надлъжен-разрез-секция-BB House-M-от-monovolume-architecture-+-design-план-на-първи-етаж

Архитекти: monovolume architecture + design

Местоположение: Мерано, Италия
Площ: 360 кв.м.
Година: 2012
Снимки: monovolume architecture + design

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.