През 1630 г. на френския архитект Франсоа Мансард (François Mansart) хрумва идеята да използва подпокривното  пространство за жилищни цели. Така се ражда идеята за романтичната мансарда, която и до днес носи името на своя създател.

Мансардата е особено популярна и в наши дни, когато съвременната индустрия всячески се стреми да използва пълноценно всяко кътче от домовете ни, за да осигури максимално повече пространство и удобства.

И така, подпокривното пространство, което в миналото било обитавано единствено от прислугата, днес се е превърнало в предизвикателство за архитектите и мечтано кътче за живеене.

Мансардата може да се превърне в прекрасна спалня, детска стая, ателие, домашен офис или библиотека, в зависимост от вкуса и предпочитанията на обитателите.

 

Разбира се, за да се използва максимално практично пространството на мансардния етаж, необходимо е домът ви да има изграден фронтон покрив, който в сечението си да образува триъгълник.

Точно това пространство, намиращо се между жилищните помещения и покрива, е мансардата – изцяло на разположение да сътворите най-романтичното кътче, което можете да си представите.

Предимства на мансардния покрив и особености при изграждането му

Тук е мястото да отбележим, че подобна структура на покрива е идеално решение, ако държите да обезпечите по-добра защита при валежи, защото така водата ще се стича по наклонените скатове и няма да се задържа върху покрива. И все пак трябва да се погрижите за добра вентилация, за да предотвратите гниенето на материалите, при евентуално натрупване на влага.

Мансардният покрив трябва да бъде изработен от олекотени материали, за да се намали натоварването на стените и основите на постройката, ето защо специалистите препоръчват използването на дървен материал.

И нещо не по-малко важно – при изчисляването на пространството, трябва да се вземе предвид също и теглото на мебелите, който възнамерявате да разположите там.

Гараж с мансарда – една страхотна идея!

Гаражът е едно от любимите места на повечето мъже. Обикновено тази постройка има доста повече функции и далеч не служи единствено за съхраняване на превозните средства. Ето защо, ако сте решили да изградите гараж, помислете за използването на подпокривното му пространство.

Мансардата над гаража може да се превърне в уютно кътче за почивка и среща с приятели.

Стълби до мансардата могат да се направят във вътрешната част на гаража или извън него. И двата варианта си имат своите предимства и недостатъци, така че, всеки собственик трябва да избере според собствените си нужди.

prodajba-na-imot-mansarda-nedvijimi-imoti-burgas prodajba-na-imot-nedvijimi-imoti-burgas-mansarda mansarda-pokupka-i-prodajba-nedvijimi-imoti-burgas-qvist mansarda-pokupka-i-prodajba-nedvijimi-imoti-qvist Modern living room interior | Design Loft nedvijimi-imoti-qvist-mansarda pokupka-i-prodajba-na-mansarda-v-burgas-nedvijimi-imoti-qvist

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.