Можете да създадете една невероятна атмосфера във вашето жилище с помощта на лилавия цвят. Той е производен от синьо и червено, като това му дава възможност да съчетае вглъбеността на синия цвят и страстта на червения.

Като интериорен цвят лилавото не само изглежда страхотно, но и психолозите са на мнение, че ще ви помогне да се съсредоточите, успокоите, както и да подобрите самочувствието си.

Ето накратко и какво символизират различните нюанси на лилавото:

Тъмно лилавото говори за власт, душевна сила и дори арогантност.

Светло лилавото е символ на вътрешната интуиция. Този оттенък има способността да премахва нервното напрежение.

Люляковото е цветът на юношеството, невинността, суетата и незрялостта.

Ако умело боравите с различните нюанси на лилавия цвят, можете да превърнете дома си в едно прекрасно кътче, където царува спокойствие и уют. Оттенъците на лилавото ще ви помогнат да създадете нежна и романтична атмосфера. Те се съчетават отлично с бяло, черно, червено, оранжево и розово, както и със сребристи или златисти аксесоари.

И все пак, лилавият цвят не е за всеки. Хубавото обаче е, че неговите нюанси са толкова разнообразни, че в крайна сметка всеки може да открие себе си в някой от тях. Как да ги използваме в интериора на различните помещения?

Лилаво в кухнята

В това помещение е добре да заложите на по-ярките нюанси на лилавият цвят. Приложете ги по отношение на подходящи декоративни предмети – керамика, стъкло, порцелан, дамаски и покривки.

Лилавият цвят в спалнята

Идеални за спалнята са нюансите, в които преобладава синьото, тъй като внушават усещане за душевен мир и спокойствие. Разбира се, ако желаете да разпалите страстта в любовната си връзка, не се колебайте да заложите и на оттенъците, наситени с повече червено.

Лилави нюанси в трапезарията

Според специалистите, за тази стая са най-подходящи нюансите с цвят на грозде. Те придават много елегантност и се свързват с изящество и стил.
Студените винени нюанси също са добър избор за трапезарии, особено за такива, с южно изложение.

Лилавият цвят в хола

Изключително подходящи нюанси за хола са грозде, слива, лавандула и патладжан. Кой цвят отразява най-точно личността ви? Може би ви очарова финесът на черното грозде или по-скоро се опиянявате от елегантната сладост на лавандулата – без значение какво ще изберете, с помощта на лилавите оттенъци вашият хол ще изглежда изискан и изтънчен.

Детската стая и лилавият цвят

Лилавото е особено привлекателно за момичетата, най-вече в съчетание с розово. Могат да се използват както светли, така и тъмни нюанси, но без да се прекалява, тъй като, за да се чувстват щастливи, децата се нуждаят от ярки контрасти, например между лилаво, жълто и оранжево.

Лилаво в офиса

Използват се предимно нюансите на вино и патладжан –  достатъчно изискани и в същото време сериозни и делови. С тяхна помощ можете да разчитате на комфортна и уютна обстановка.

Лилавият цвят в банята

Препоръчителен е, ако желаете да създадете атмосфера на луксозен морски курорт. Придава топлина, красота и комфорт – използвайте без колебание всеки един от богатите нюанси на лилаво и няма да съжалявате!

Лилавият цвят в интериора на спалнята-идеи за декорация Лилавият цвят в интериора на хола Лилавият цвят в интериора Лилавият цвят в дома-идеи за декорация Лилавият цвят в дома-лилави акценти в спалнята Лилавият цвят в интериора на всекидневната Лилавият цвят в интериора на дома-спалня

 

Лилавият цвят в интериора на кухнята

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.