Рано или късно всеки дом се нуждае от ремонт. Обикновено това се свързва с много разходи, нерви и пререкания в семейството. Но дяволът може би не е толкова черен и ако предварително планирате добре, прокобата „Майстор да не ти влезе в къщата … “ няма да ви застигне.

                Кои са най-типичните грешки при ремонт на жилище?

Липсата на ясна визия как точно ще протече ремонтът

Не бъдете мързеливи, създайте ясен график кога ще започне ремонтът, какво ще    включва, етапите на изпълнение, очакваните разходи и крайния срок за завършването му. Тук трябва да внимавате, особено в частта за планираните разходи, защото изчисленията „на око“ често пъти могат да ви изиграят лоша шега.

Липсата на достатъчни средства

Ремонтните дейности са скъпи, това е факт, но при правилно проучване на пазара на стоки и услуги би могло да се намери начин да се спести от нещо. Тук ще припомним поговорката, че глупакът винаги купува от първата сергия, докато умният първо обхожда целия пазар и чак тогава решава от коя сергия да купи. Но каквото и да изберете, никога не икономисвайте за сметка на качеството – това ще ви излезе скъпо и прескъпо!

Набързо скалъпените неща, поради липса на време

Това е също една от най-често срещаните грешки при ремонт на жилище. Всеки иска ремонтът да приключи по-бързо, но винаги, когато оставим нещо недоизкусурено, уж само временно, то си остава за постоянно. Така че, внимавайте!

Решенията в последния момент

Направили сте си план, всичко е пресметнато и изведнъж решавате да промените нещо, точно в най-пиковия момент – цветът на стените, формата на тавана, плочките в банята… Не е препоръчително, защото графикът ще се наруши, а и има риск от допълнителни разходи, което застрашава успеха на целия ремонт.

Професионалистът си е професионалист

Не спестявайте от майстори, ако искате резултатът да ви радва. По-добре нещата да се случват по-бавно, но пък за сметка на това направеното да бъде перфектно. Лошо извършеният ремонт ще ви донесе само изхабени нерви, вместо удовлетворение от добре похарчените пари.

agencii-za-nedvijimi-imoti-iavist-syveti-remont-na-jili6te agencii-za-nedvijimi-imoti-qvist-nai-tipi4nite-gre6ki-pri-remont-na-jili6te iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-burgas-remont-na-jili6te-syveti-i-idei iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-v-burgas-gre6ki-pri-remont-na-jili6te

В статията са използвани снимки от съвместен проект на  Jacobsen Arquitetura и Bernardes Arquitetura.

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.