Изборът на имот изобщо не е просто нещо, а грешката в това отношение може да ви коства много.
Специалистите са категорични, че първото, което трябва да предприемете, е да намерите подходяща агенция по недвижими имоти, такава, която има безупречна репутация. За да сте сигурни в качеството на услугите, може да се консултирате с приятели, които вече са използвали подобни услуги или да проверите отзивите за различните агенции по недвижими имоти.
След като вече сте се спрели на надежден професионалист, обяснете точно какъв имот желаете да получите. Става дума както за размера на жилището, броя и разположението на помещенията в него, така и за мястото, където желаете то да се намира – например, дали в близост до него има магазини, големи търговски вериги, места за забавления, детска градина или училище, дали предпочитате оживен или точно обратно – по-тих квартал. Пълното и подробно описание на всички ваши изисквания е от съществено значение, защото това ще спести време и усилия и ще ви доведе по-бързо до сключването на успешна сделка.
Съвети за провеждане оглед на имот
Преди да влезете в жилището, внимателно огледайте околната среда и външното състояние на имота. Например, ако става дума за покупка на апартамент, първо обърнете внимание на стълбището, площадките между етажите, асансьорите и пощенски кутии. Така още в самото начало ще можете да си създадете обща представа за хората, които живеят тук и които ще се превърнат във ваши съседи задълго.
Чистотата и редът говорят сами по себе си, както и състоянието на общите площи – правен ли е наскоро козметичен ремонт, държат ли на естетичния вид и хигиената хората, които живеят там.
Банята и кухнята
Това са двете най-важни помещения, които трябва да огледате много добре, при покупка на имот.
Не е нужно да сте специалист по ВиК – просто проверете клапана, налягането на водата, състоянието на тръбите и се уверете, че са в ред. Отворете кранчетата и обърнете внимание дали водата тече гладко и добро ли е налягането. В кухнята обърнете внимание на вентилационните решетки и състоянието на канализацията.
Общото състояние на имота
Погледнете ъглите, цоклите, уверете се, че няма влага и дупки по стените и пода. Изчислете сумата, която ще ви е необходима за ремонта.
В случай, че има балкон, непременно обърнете внимание на гледката, която се разкрива от него. Виждате ли наоколо недовършени строежи? Ако отговорът е положителен, това със сигурност означава доста шум и прах занапред. Така че, внимателно и на спокойствие обсъдете с близките си плюсовете и минусите на имота и вземете най-правилното решение за вас.

syveti-za-pokupka-na-imot agencii-za-nedvijimi-imoti-iavist-syveti-za-pokupka-na-imot agencii-za-nedvijimi-imoti-qvist-pokupka-na-imot iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-burgas-pokupka-na-imot-v-burgas iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-v-burgas-pokupka-na-jili6te-v-burgas qvist-pokupka-na-imot

В статията са използвани снимки от проект на ODOS architects.

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.