Като правило, за апартамент на партерен етаж или апартамент на последен етаж, коефициентите при оценка на жилището се променят и цената му се снижава.

Но всяко правило си има изключения и понякога се случва точно обратното – подобно разположение на апартамента се явява по-скоро като предимство, отколкото недостатък, което позволява на собствениците да варират в цената.

Коя категория купувачи харесват апартамент на последен етаж?

За да определим тази аудитория, първо трябва да отбележим ползата от подобен избор.

Апартамент на последния жилищен етаж предполага прекрасна гледка от прозорците и съпътстващата това романтика – възможността собствениците на жилището безпрепятствено да се любуват на всички невероятни изгреви и залези, например. Обикновено такова местоположение на апартамент избират творческите натури, хората с широк поглед, креативните хора, за които е важно да намират вдъхновение във всичко, включително и в дома си.

Последният жилищен етаж е притегателен също и за хората, които държат на природосъобразния начин на живот, тъй като чистотата на въздуха там е значително по-добра, а шумовете от улицата –  по-слаби.

В същото време, това са хора, за които зависимостта към използване на асансьора не е толкова силна. Обикновено първият недостатък на жилище на последния етаж, за който човек се сеща, е неприятното катерене по етажите, в случай, че асансьорът се развали. Но за редовно спортуващите това едва ли би било проблем, по-скоро биха го приели като още една възможност за тренировка.

За кого апартамент на първия етаж е добра сделка?

Най-вече за хора, които са пряко зависими от това, да не използват асансьор, предвид възможността от чести повреди. Неработещият асансьор може да създаде проблеми за хора с увреждания, болни и възрастни хора, които не биха могли да се придвижват между етажите пеша.

Един от най-сериозните недостатъци на жилище на партер е високото ниво на шум от улицата и замърсеният въздух, особено, ако жилището се намира в близост до по-оживено улично платно. Но, разбира се, за това лесно може да се намери решение в наши дни – например, едно модерно остъкляване напълно би могло да реши този проблем.

  pokupka-na-jili6te-izbor-na-etajizbor-na-etaj-pri-pokupka-na-jili6te   qvist-burgas-nedvijimi-imoti-izbor-na-etajqvist-burgas-nedvijimi-imoti-pokupka-na-jili6teizbor-na-etaj-pri-pokupka-na-apartamentpokupka-na-jili6te-ceni-na-apartamenti

В статията са използвани снимки от интериорен проект на Olson Kundig.

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.