Едва ли някой ще оспори факта, че днес пазара на недвижими имоти е един от най-печелившите –  както по отношение на инвестиции, така и по отношение на получените средства при продажбата. Това предполага и една сериозна конкуренция между многобройните агенции за недвижими имоти, което от своя страна кара брокерите да се замислят за различни и уникални подходи при покупко-продажбата на имоти.

От друга страна, подобна конкуренция дава възможност на по-опитните и по-квалифицирани специалисти да се отличат сред останалите, да реализират множество успешни проекти, печелейки доверие и добра репутация.

Кое е най-важно за модерния купувач на жилище?

Съвременният купувач на жилище е изключително претенциозен. Главоломното техническо развитие доведе до лесен достъп до всякакъв вид информация и клиентите в наши дни са достатъчно добре осведомени за различните аспекти на оценката на имоти – инфраструктура, архитектура, дизайн и всички останали нюанси, които играят важна роля в определяне качеството и цената на даден апартамент, къща или търговско помещение.

Съществено значение при сключването на сделки има не само видът и състоянието на имота, но и материалите, от които е построен /съвременните предпочитания клонят все повече и повече към естествените материали/, както и окръжаващия го ландшафт. Но все пак трябва да вметнем, че понятието естетика има доста субективен характер, което налага доста внимателно да се оперира с него.

Добре развита инфраструктура – един отличен „коз“ за сключване на сделка

Тя може да бъде изразена в близостта на имота до всякакви видове институции, които предоставят образователни, медицински или други услуги, магазини, складове и много други. В различните сделки брокерите могат умело да маневрират с подобни „екстри“ – понякога е важна не толкова близостта на жилището /офиса, търговската площ/ до тях, колкото възможността за бърз и лесен достъп, удобният транспорт. От друга страна, в определени случаи, предимството се състои дори не в близостта, а точно обратно – в отдалечеността на имота от някои инфраструктурни елементи.

Експертите са категорични, че в при равни условия на конкуренция, на пазара се задържат най-вече тези, които успяват да усетят и да отреагират адекватно на всички рискове и перспективи. Тези, които не се страхуват от предизвикателството да приемат положително новостите и да се пригодят възможно най-бързо към тях.

 

nedvijimi-imoti-agencii-qvist nedvijimi-imoti-v-burgas-qvist qvist-agenciq-nedvijimi-imoti-burgas qvist-agenciq-nedvijimi-imoti-v-burgas qvist-agenciq-nedvijimi-imoti-burgas agencii-za-nedvijimi-imoti-iavist-burgas agencii-za-nedvijimi-imoti-iavist agencii-za-nedvijimi-imoti-qvist iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-burgas iavist-agenciq-nedvijimi-imoti-v-burgas

В статията са използвани снимки от проект на  Pascal Cheikh Djavadi.

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.