Общоприетото мнение за апартамента тип „Студио “ е, че той е нещо като „запазена марка“ на хората на изкуството. Обикновено тези жилища са любими на художници, музиканти, писатели, дизайнери и други. Но това съвсем не означава, че в студио не могат да живеят и хора, които не се занимават с изкуство. Още повече, че съвременните тенденции в архитектурата и дизайна отдавна наложиха така наречения „отворен тип“ жилищни помещения като модерни и изключително функционални.

Разбира се, апартаментите тип „Студио“ си имат своите плюсове и минуси и точно на тях ще се спрем сега.

Предимствата на студиото

На първо място – прекрасното съчетание между простор и светлина. Без значение дали е разположено на един или два етажа, студиото предлага неустоимото усещане за свобода. Липсата на прегради означава повече пространство, а с подходящо съчетание на цветове и материи, вашият дом би могъл да изглежда почти безкраен.

Мода, мода и пак мода. Искате ли да сте в крак с последните тенденции? Тогава непременно заложете на студиото!

Друг безспорен плюс на апартамента тип „Студио“ е, че в него много по-лесно се организират партита и тържества. Дори и при наличието на много гости, всички са заедно, без значение дали в момента домакините приготвят ястия или просто вдигат поредната наздравица.

Недостатъците на студиото

Ако сте избрали апартамент тип „Студио“, забравете за личното пространство. Вие сте винаги с хората, с които живеете. Може би именно поради тази причина студиата са предпочитани жилища за тези, които живеят сами.

Лесното разпространение на миризми също е един от минусите на живота в студио. Тъй като пространството е само визуално разделено на зони, миризмата от кухненския кът ще се разпространи безпрепятствено навсякъде. Но пък винаги може да се разчита подходящ абсорбатор, добра вентилационна система и проблемът да бъде успешно решен.

Апартамент тип Студио-обзавеждане на зона за сън

Студио апартамент – обзавеждане на зона за сън

И накрая, кратка историческа справка:
Апартаментът тип „Студио“ става популярен у нас през 90-те. Той идва от САЩ, а създател на това изключително дизайнерско решение е немският архитект-модернист Лудвиг Мис ван дер Рое.

Апартамент тип Студио

Студио апартамент – обзавеждане и декорация

Апартамент тип Студио- хол обзавеждане и декорация

Студио апартамент – холна зона обзавеждане и декорация

Апартамент тип Студио-идеи за дома

Студио апартемент – идеи за дома

Апартамент тип Студио-идеи за обзавеждане

Модерен студио апартемент

Апартамент тип Студио-обзавеждане -зона за хранене

Студио апартемент – зона за хранене

Written by
No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.